مقالات

مراقبت از کفش های کوهنوردی

مراقبت از کفش های کوهنوردی

مراقبت از کفش های کوهنوردی

مراقبت از کفش های کوهنوردی یک جفت چکمه کوهنوردی خوب می‌تواند سال‌ها دوام بیاورد و کارایی داشته باشد. با این حال، معمولاً مراقبت و نگهداری مناسب تفاوت بین چکمه‌های بادوام و ناامیدی را ایجاد می‌کند. بنابراین، مطمئن شوید که چند ترفند را یاد بگیرید که می تواند عمر کفش های کوهنوردی شما را افزایش دهد.

مراقبت از کفش های کوهنوردی

تمیز کردن مناسب کفش‌های شما را نه تنها زیبا می‌کند، بلکه به پاهای شما نیز احساس خوبی می‌دهد

تمیز کردن

مراقبت از کفش های کوهنوردی  شما را نه تنها زیبا می‌کند، بلکه به پاهای شما نیز احساس خوبی می‌دهد. اگر کفش‌هایتان از پارچه‌های مصنوعی و موادی مانند بوم (از جمله مش) ساخته شده‌اند، باید با دست بشویید. قبل از توری ها را بردارید (آنها را جداگانه بشویید) و از صابون ملایم، برس نرم و آب استفاده کنید.

نایلون به دلیل دوام و قابلیت تنفس معروف است. برای تنفس آن، از کرم ها، پولیش ها یا محلول های سیلیکونی که ممکن است منافذ پارچه را مسدود کنند، استفاده نکنید. در صورت لزوم فقط از برس نرم یا پارچه مرطوب و آب استفاده کنید.

مراقبت از کفش های کوهنوردی

اگر می خواهید مراقبت از کفش های کوهنوردی خود را حفظ کنید، به هر قیمتی شده آنها را بدون گرد و غبار نگه دارید. در غیر این صورت، دانه های گرد و غبار روی چرم بریده و به آن آسیب می زند. برای پاک کردن گرد و غبار از پارچه خشک یا مرطوب استفاده کنید. برای از بین بردن گل و لای از برس نرم استفاده کنید. می توان از صابون مرطوب کننده در قسمت بیرونی کفش استفاده کرد. چرم جیر آب را دوست دارد (آب می تواند باعث ترک و لکه شود) بنابراین هنگام جیر فقط از یک برس خشک یا یک اسفنج استفاده کنید. Nubuck در برابر سایش و لکه بسیار آسیب پذیر است. این چرم نسبت به برخی از چرم های دیگر جاذب تر است بنابراین افزودن یک پوشش محافظ با اسپری ضد آب با کیفیت محافظت خوبی در برابر رطوبت خواهد بود. برای از برس خشک یا اسفنج استفاده کنید. همچنین محصولات اسپری و پاک کننده های مخصوص سازگار با انواع مواد کفش وجود دارد.

حالت دهنده و پولیش

همیشه مراقبت از کفش های کوهنوردی خود را با یک نرم کننده مناسب به نوع چرم مورد استفاده در ساخت کفش خود حالت دهید. سعی کنید زیاد نرم کننده نزنید تا چرم بتواند آن را بدون احساس چربی جذب کند. پولیش خراش ها را پنهان می کند و رنگ، درخشندگی و محافظت بیشتری را به آن اضافه می کند. می توانید از بین چهار شکل اصلی پولیش انتخاب کنید: کرم، مایع، خمیر و موم. برخی از اشکال پولیش مانند خمیر یا لاک کرم نیز به عنوان حالت دهنده عمل می کنند، بنابراین اگر هر کدام از این موارد را دارید، نیازی به استفاده از نرم کننده نخواهید داشت.

مراقبت از کفش های کوهنوردی

اگر می خواهید کفش های چرمی خود را حفظ کنید، به هر قیمتی شده آنها را بدون گرد و غبار نگه دارید

خشك كردن

خشک شدن زمان می برد. بهترین راه برای مراقبت از کفش های کوهنوردی خشک کردن یک جفت کفش کوهنوردی این است که اجازه دهید آنها در هوا خشک شوند. گرمای بیش از حد می تواند به کفش های شما آسیب برساند (درجه حرارت بالا به چرم، آستر و چسب آسیب می رساند) بنابراین از خشک کردن آنها در آتش اجتناب کنید، مگر اینکه خشک کردن سریع آنها بسیار مهم باشد. همچنین خشک کردن آنها در کنار بخاری ماشین، فر یا رادیاتور خانه توصیه نمی شود. با این حال، برای کاهش رطوبت و تسریع در خشک شدن کفش، می توانید یک روزنامه (یا کاغذ آشپزخانه) داخل کفش قرار دهید. کاغذ رطوبت را از کفش شما خارج می کند. برای بهترین نتیجه، روزنامه را به طور منظم تعویض کنید و کفش را در محل گرم، خشک و دارای تهویه مناسب نگه دارید.

نگهداری از کفش های کوهنوردی ضد آب

کفش‌های پیاده‌روی ضد آب ضد آب هستند زیرا اجازه نمی‌دهند رطوبت به داخل نشت کند. یک جفت کفش ضد آب است زیرا رویه آن با ماده شیمیایی به نام دافع آب بادوام (DWR) درمان می شود. این پوشش به مرور زمان از بین می‌رود، بنابراین باید به طور مرتب کفش‌های خود را اصلاح کنید تا آب‌گریزی حفظ شود. می توانید از موم یا روغن و همچنین اسپری ضد آب استفاده کنید. دومی برای چرم‌های ظریف‌تر بهترین است در حالی که اولی عمدتاً برای نایلون، چرم یا مواد مخلوط استفاده می‌شود. بهترین کاری که می توانید هنگام ضد آب کردن کفش های کوهنوردی انجام دهید این است که همیشه از توصیه های سازنده پیروی کنید.

ذخیره سازی

نگهداری مناسب کمتر از و تهویه مطبوع اهمیت ندارد. در صورت عدم استفاده، کفش های پیاده روی خود را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. از درختان کفش برای حفظ شکل کفش های چرمی در زمانی که آنها را نمی پوشید استفاده کنید. آنها در اندازه ها و شکل های مختلف وجود دارند. به همین دلیل مهم است که در مورد مراقبت از کفش کوهنوردی بیشتر بدانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *